OM en politie: Khalid Kasem lekte informatie naar organisatie Taghi

0
128

Advocaat Khalid Kasem heeft volgens de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in 2015 informatie uit een lopend strafonderzoek gelekt. Hij zou de informatie naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi hebben doorgespeeld.

Kasem blijkt volgens de krant in zijn jeugd klasgenoot te zijn geweest Ridouan Taghi. De topcrimineel wordt gezien als het brein achter een reek liquidaties.

Dat meldt het AD vrijdag op basis van verschillende bronnen. Volgens de krant heeft het OM recent de Amsterdamse deken Evert-Jan Henrichs geïnformeerd over verschillende misstanden rond het onderzoek met de naam Koper26. Henrichs houdt namens de Orde van Advocaten toezicht houdt op de advocatuur.

De Slimste Mens
Een paar maanden geleden werd Kasem nog tweede in het bekende televisieprogramma De slimste mens. Eind maart kwam zijn boek Abdelhak Nouri: een onvervulde droom uit. Khalid Kasem ontkent met klem iets te maken te hebben met wat er beweerd wordt. “Ik heb […] geen enkele informatie over dit dossier verstrekt, niet direct en niet indirect”, laat hij weten in een reactie aan het AD.

Peter R. de Vries
Kasem is momenteel partner van het advocatenbureau De Vries & Kasem, dat hij twee jaar geleden samen met Peter R. de Vries heeft opgericht. Peter R. de Vries maakte vrijdag bekend te stoppen als directeur van het advocatenkantoor.

“Dit speelt drie jaar voor onze samenwerking en inmiddels ben ik geen directeur meer”, aldus de misdaadjournalist tegen het AD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in