OM: brieven aan moskeeën zijn strafbaar

0
70

De anti-islamitische pamfletten die meerdere moskeeën donderdag en vrijdag hebben gekregen, zijn voor het Openbaar Ministerie strafbaar. Discriminatie en belediging op grond van geloof en afkomst, concludeert justitie vrijdag. Onderzoek moet uitwijzen of er ook sprake is van bedreiging.

Op het pamflet staan een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland. Daarnaast staat de tekst: ,,Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie.”

Politie in Den Haag onderzoekt de pamfletten in het hele land. In de Haagse regio is tot nu toe vijf keer aangifte gedaan: twee keer in Den Haag, twee keer in Leiden en een keer in Alphen aan den Rijn. In de loop van volgende week moet het aantal aangiftes in de rest van het land duidelijk worden. Volgens justitie is er ook aangifte gedaan in Rotterdam, Midden-Nederland en Limburg.

Alle brieven hebben dezelfde opmaak en dezelfde boodschap. Daarom gaan politie en justitie ervan uit dat er ‘één en dezelfde afzender’ is. Of het één persoon is of een groep, is echter nog niet duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in