Obama: We gaan Islamitische Staat vernietigen

0
83

De Verenigde Staten zullen er alles aan doen om de terreurorganisatie Islamitische Staat te bevechten. ‘Hen vernietigen is niet alleen een realistisch doel, we zullen er ook in slagen’, zei president Barack Obama tijdens de Aziatische top in Maleisië.

‘We zullen hen vernietigen. We zullen het land heroveren dat ze momenteel innemen, hun geldbronnen uitschakelen, hun leiders opsporen, en hun netwerk en aanvoerlijnen ontmantelen’, zei Obama.

Voor Rusland had Obama de boodschap dat het ‘behulpzaam’ zou zijn als die hun focus zouden richten op het treffen van Islamitische Staat. Hij zei nog te hopen dat Rusland zou toestemmen in een wissel van de wacht in Syrië waarbij president Assad zou aftreden.

De Russische premier Dmitri Medvedev riep de landen met grote moslimpopulaties, inclusief Rusland, op om eensgezind te vechten tegen IS. ‘We hebben een antiterroristisch standpunt nodig’, zei hij. ‘Het is duidelijk dat we deze dreiging alleen de baas kunnen als we onze krachten samenbrengen en werken via internationale organisaties zoals de Verenigde Naties’, aldus Medvedev.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in