Nieuwe aanpak ex-gedetineerden met Work-Wise Direct

0
64

Stichting 180 begeleidt via Work-Wise Direct de komende tweeënhalf jaar 150 ex-gedetineerden naar werk of opleiding. Deze opdracht is onderdeel van een prestatiecontract dat het ministerie van Veiligheid en Justitie, ABN AMRO, Start Foundation en Oranje Fonds hebben opgesteld in een zogenoemde Social Impact Bond. 

Irma van der Veen, directeur 180: “De mensen die we via Work-Wise Direct helpen hebben een flinke afstand tot de arbeidsmarkt, regelmatig in combinatie met serieuze gedragsproblematiek. Wij zorgen dat ze deze vaardigheden kunnen aanleren en toepassen.”

In het project Work-Wise Direct worden 150 ex-gedetineerden naar werk of een opleiding begeleid. Deze ex-gedetineerden hebben een straf van maximaal 12 maanden. Naast intensieve begeleiding naar werk, ondersteunt het programma ook in zaken als wonen, schulden en zorg. Deelname is op vrijwillige basis, de totale begeleiding duurt 15 tot 18 maanden.

De private partijen ABN AMRO, Start Foundation en Oranje Fonds investeren gezamenlijk € 1,2 miljoen in deze aanpak. Een Social Impact Bond is een innovatieve financiële constructie, waarbij private partijen investeren in de aanpak van een maatschappelijk probleem dat de overheid veel geld kost. Als Work-Wise Direct haar doelen behaalt, betaalt het Ministerie van Veiligheid en Justitie vanuit de behaalde besparingen de investeerders terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in