Niet Samsom maar Aboutaleb of van der Laan als lijsttrekker PvdA

0
69

Pvda-partijleider Diederik Samsom is niet geschikt om de partij uit het moeras te trekken. zegt Tweede Kamerlid, Jacques Monaschen.

Monasch ziet tot zijn leedwezen dat ‘de Haagse Vier’ (Samsom, Dijsselbloem, Spekman en Asscher) de rijen hebben gesloten en hij maakt zich ‘grote zorgen’ over de toekomst. ,,We zijn te veel een bestuurderspartij geworden. Wij zijn een partij geworden voor de hoogopgeleide politiek correcten.

“Alleen Ahmed Aboutaleb of Eberhard van der Laan kunnen de PvdA nog redden. Ze zouden ‘een geschenk zijn voor de partij’, zegt Monasch in Leeuwarder Courant. De huidige partijtop vindt hij niet geschikt. Volgens Monasch kan iemand zoals Aboutaleb wél het tij keren. ,,Aboutaleb durft te benoemen wat je wel en niet kunt tolereren. Daar heeft dit land behoefte aan.” 

Monasch staat achter de toespraak van Aboutaleb na Charlie Hebdo (‘Als het je hier niet bevalt, dan rot je toch op’). ,, Het politiek correcte deel hier in Den Haag kreeg het de strot niet uit, maar Aboutalebs woorden hadden een ongelooflijk zegenende werking.”

Samsom laat aan het ANP weten dat ieder PvdA-lid zijn voorkeur over het lijsttrekkerschap mag uitspreken. ‘Het is een beetje vroeg, want de verkiezing van de lijsttrekker is pas in oktober. Maar als fervent voorstander van een echte lijsttrekkersverkiezing verwelkom ik de gedachte dat er mogelijk meer kandidaten zijn.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in