NIDA doet mee aan landelijke verkiezingen 2021

Politieke partij Nida gaat meedoen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2021. Het besluit is vandaag in Rotterdam door de leden genomen. Naar verwachting wordt Nourdin El Ouali de lijsttrekker van landelijke Nida.

 “NIDA had sinds haar oprichting in 2013 al landelijke ambities. We wilden vanuit de steden duurzaam groeien. Van straat naar raad, van stad naar land. Op eigen kracht. Na de nodige groei en ervaring, in hokjes doorbreken en bruggen bouwen, in Rotterdam, Den Haag, Almere en elders in het land, zijn we zo ver,” aldus partijvoorzitter Nurullah Gerdan. 

Volgens El Ouali is in de landelijke politiek geen enkele partij met een uitgesproken islamitische inspiratie. Met deelname aan de landelijke verkiezingen hoopt de partij dat er een volgende generatie opgroeit “in een politiek met islam als inspiratie voor de oplossing”.

De partij heeft nog geen kandidatenlijst of partijprogramma. Daarover wordt door de leden dit najaar besloten. El Ouali gaat zich zeker verkiesbaar stellen. De andere kandidaten komen volgens de woordvoerder uit het hele land.

Lees ook: https: https://demoslimkrant.nl/affaire-kuzu-kans-voor-nida