Nederlandse moslims veroordelen aanslagen

0
96

Nederlandse moslims, verenigd in het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), hebben de aanslagen in Parijs scherp veroordeeld. In een verklaring spreekt het CMO van ‘barbaarse, laffe, onmenselijke terreuraanslagen tegen de Franse samenleving en in feite de gehele mensheid’.

De Nederlandse moslimgemeenschap is intens verdrietig en voelt zich dan ook verbonden met alle slachtoffers en het Franse volk. ‘Laten we allemaal waakzaam en alert zijn dat deze zieke misdadigers ons niet uit elkaar drijven met hun laffe misdaden’, zo waarschuwt het CMO.

Ook de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) is geschokt. ‘De islam leert ons dat wie een mens doodt, als het ware de hele mensheid heeft gedood. Onze intens medeleven en gebeden zijn bij alle slachtoffers en hun nabestaanden.’

‘Wij zullen samen met alle Europeanen die democratie en rechtsstaat een warm hart toedragen, blijven strijden tegen geweld en haat, ongeacht wie de afzender is. Opdat we met zijn allen samen een vuist kunnen maken tegen terreur en extremisten’, schrijft RMMN-voorzitter Yahia Bouyafa zaterdag in een verklaring.

De RMMN roept de moskeeën op om hun deuren te open voor de buurtbewoners om met elkaar in gesprek te gaan en met elkaar te rouwen. Ook vraagt de raad of mensen alert willen zijn op de eigen veiligheid en incidenten te melden bij de politie en de RMMN.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in