donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Nederlandse Grondwet nu ook in het Arabisch

Alle gemeenten in Nederland kunnen vanaf volgende week de Grondwet in het Arabisch verstrekken aan vluchtelingen in opvangcentra. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) heeft besloten om Hoofdstuk 1 te vertalen en te verspreiden.

 

De Grondwet was al beschikbaar in het Engels, Frans en Spaans. Begin november komt de vertaling van de volledige grondwet in het Arabisch beschikbaar. Het ministerie stuurt de vertaling digitaal naar gemeenten, die kunnen het plaatsen op hun website of in print geven aan vluchtelingen.

Volgens Plasterk is het belangrijk dat vluchtelingen leren over het belang van onze grondwet: “Deze mensen komen in een voor hun onbekend land. Ik vind het goed om hen in hun eigen taal voor te lichten over de basisregels van onze samenleving.

In onze Grondwet staat bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting, de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw, dat mensen van verschillende seksuele geaardheid in vrijheid naast elkaar kunnen leven en dat eenieder de vrijheid heeft zijn eigen geloof te belijden.” Aldus Plasterk.