Nederlands heeft een streng asielbeleid

0
74

Nederland is binnen de Europese Unie een van de landen met het strengste asielbeleid. De kans dat een asielzoeker een verblijfsvergunning krijgt, is kleiner dan in bijvoorbeeld Duitsland, België en Zweden. 

Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van het WODC, het wetenschappelijk onderzoek- en documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie, zo schrijft De Volkskrant.

Volgens de krant is het de eerste keer dat de verschillen in het toelatingsbeleid tussen Europese landen zijn onderzocht. Nederland komt daarbij als een van de strengste landen uit de bus, omdat het niet veel vluchtelingen opvangt die kansloos zijn, zoals uit Oost-Europa en West-Afrika.

Staatssecretaris Dijkhoff van Justitie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van dit onderzoek dat Nederland als EU-voorzitter wil zorgen voor harmonisatie van het toelatingsbeleid in de EU. Zo gaat hij voorstellen een netwerk van experts in te zetten dat moet toezien op eensluidende beoordelingen van asielverzoeken van vluchtelingen uit dezelfde landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in