Nederland niet in trek bij rijke migranten

0
177

De Nederlandse overheid slaagt er nauwelijks in om investeerders en ondernemers naar Nederland te lokken met een verblijfsvergunning. Slechts een enkeling heeft interesse in een ‘gouden visum’ voor Nederland.

Het beleid van de Nederlandse overheid om rijke migranten naar Nederland te lokken door ze een (tijdelijke) verblijfsvergunning voor te houden, heeft nog niet tot succes geleid.

Bedrijven en investeerders halen hun neus op voor Nederland, omdat andere Europese landen veel royaler zijn richting migranten met een goed gevulde portemonnee.

Sinds 1 oktober 2013 kunnen ‘vermogende vreemdelingen’ een verblijfsvergunning krijgen indien zij een bedrag van 1,25 miljoen euro investeren in een bedrijf dat gevestigd is in Nederland. Veel te ingewikkeld zijn en bovendien is de maximale duur van één jaar voor de verblijfsvergunning niet echt een lokkertje.

Vooral Chinezen, maar ook Russen en Arabieren maken gebruik van de regeling. In Malt kan bijvoorbeeld een investeerder een EU-paspoort kopen voor 650.000 euro.

Wie in Portugal 500.000 euro investeert in Portugees vastgoed, krijgt een investeerdersvisum en daarmee toegang toto alle andere landen binnen de Schengenzone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in