Muslim Belal van bendecultuur naar Islam

0
184

Ashley Anthony Chin (geboren 21 augustus 1982), ook bekend onder zijn artiestennaam Muslim Belal, is een Engelse acteur, scenarioschrijver, spoken word performance-dichter en een rapper.

Chin werd geboren in Gypsy Hill, Londen. Zijn ouders komen uit Jamaica en is vernoemd naar zijn grootvader van vaders kant die Chinees was. Hij groeide op met zijn moeder en oudere zus, werd opgevoed als een christen en bracht zijn jeugd door met bendecultuur.

In 2002 bekeerde Chin zich op 19-jarige leeftijd tot de islam. In 2004 reisde hij naar Egypte en woonde daar een jaar om de islam te studeren. Zijn moeder en oudere zus hebben zich ook tot de islam bekeerd.

Hij is misschien het best bekend om zijn rol als Tyson in de film Victim (2011) en Michael in de bekroonde korte film The Boxer. Met muziek en poëzie treedt Chin op onder zijn alias Muslim Belal. Zijn muziek bevat thema’s als berouw, zijn bekering tot de islam, advies geven, Allah prijzen, voorbereidingen voor het hiernamaals en smeken bij Allah.

In juli 2008 trad Chin op op de Islam Expo in Olympia, Londen. In 2009 bracht hij zijn debuutalbum Pray Hard uit door Halal Dawa Records onder zijn alias Muslim Belal. In 2010 bracht hij zijn tweede album The Transition uit. Zijn derde studioalbum My Sumaya (vernoemd naar zijn dochter) werd uitgebracht in 2015. Het is een liefdadigheidsalbum waarvan alle opbrengsten gingen naar het voeden van de meest kwetsbare kinderen in Oost-Soedan.

In juni 2010 voerde Chin Umrah uit (de op een na grootste islamitische pelgrimstocht naar Mekka, Saoedi-Arabië ). Tussen juli 2011 en mei 2012 woonde Chin in Koeweit-Stad, Koeweit. In juni 2014 bezocht hij Pakistan om een ​​lezing te geven en televisie-interviews op te nemen in Dreamworld Family Resort in Karachi.

Ashley Chin bracht in oktober 2019 een autobiografie uit met de titel Faith. Chin verklaarde dat hij meer heeft geleerd van reizen over de wereld dan van school. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in