vrijdag 19 juli 2024
24.5 C
Staphorst

Muhammad Ali: 'The Greatest' overleden

Bokslegende Muhammad Ali is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden. De sportwereld is in diepe rouw gedompeld. Ali was donderdag opgenomen vanwege een stoornis in zijn ademhaling. Al snel kwamen berichten naar buiten dat de situatie van de oud-bokser hard achteruit ging.

George Foreman, oud-bokser en voormalig tegenstander van Ali, tweette zaterdag: ‘Een deel van me is weggegleden, het grootste deel.’ Ook Mike Tyson, de jongere bokslegende, toog naar Twitter om zijn respect te tonen. ‘God is zijn kampioen komen halen.’

Cassius Clay, verwierf wereldwijde faam door op 22-jarige leeftijd de toenmalige wereldkampioen Sonny Liston. Dezelfde Liston zou hij later in zijn carrière nog een keer verslaan, net als boksgrootheden George Foreman en Joe Frazier.

Later in zijn leven zou Clay zijn naam veranderen naar Muhammad Ali, nadat hij zichzelf had bekeerd tot de islam. De bokser mengde zich vaak in maatschappelijke vraagstukken, zoals de rassenkwestie of de oorlog in Vietnam. Ali wordt woensdag begraven in zijn thuisstad Louisville, Kentucky.