10.1 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Mousaoui voorgedragen als lid Adviesraad AWTI

De ministerraad heeft besloten om Chokri Mousaoui en Marleen Stikker voor te dragen voor de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI). Zij treden per 1 juli 2020 voor een periode van vier jaar toe tot de raad.

Mousaoui is oprichter en CEO van Eternal Sun en is geboren in de regio Al Hoceima (Marokko) en afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Samen met zijn vriend Stefan Roest richtte hij, Eternal Sun op dat een revolutie teweeg bracht in de zonne-industrie in de wereld.

Eternal Sun is een succesvolle startup in innovatieve zonnesimulatiesystemen waarmee de kwaliteit en de prestaties van zonnepanelen worden getest. Moussaoui’s onderneming heeft al diverse internationale ondernemingsprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Global Cleantech Award in Silicon Valley.

Naast zijn taken als CEO van Eternal Sun, is Mousaoui ook zeer gewild als spreker. Hij gaf lezingen in Shanghai, Berlijn, San Francisco, Singapore, Dubai en Parijs. Het bedrijf is onder andere in Turkije, Saoedi-Arabië, Marokko, India en Zuid-Korea en Amerika  actief om de energievoorziening te diversifiëren. 

De AWTI is een van de onafhankelijke strategische adviesraden van de regering en het parlement. De AWTI adviseert over het beleid op het terrein van wetenschap, technologie en innovatie en de manier waarop beleid kan zorgen voor een hoge impact van wetenschap, technologie en innovatie op de samenleving en de economie.