Moslims vragen om niet te bidden 'speelboederij' geen discriminatie

0
74

De eigenaar van een recreatieboerderij in het Brabantse Dongen heeft zich vorig jaar niet schuldig gemaakt aan discriminatie door moslims te vragen te stoppen met bidden. Dat heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld. De zaak die tegen de eigenaar was aangespannen is geseponeerd. Dat meldt het ANP.

Een groep van zo’n twintig mensen bezocht eind december de speelboerderij. Leden van de groep begonnen op een gegeven moment te bidden en enkele vrouwen uit het gezelschap droegen een nikab. De eigenaar zei dat kinderen bang werden en vroeg de bezoekers te stoppen met bidden.

Het Openbaar Ministerie zegt dat er geen sprake was van discriminatie omdat de mensen niet de toegang werd geweigerd. „Het bidden, de discussie met de eigenaar, de komst van de politie en de reactie van de kinderen hierop leidden tot de onwenselijkheid van hun aanwezigheid op het speelterrein”, aldus het OM in een verklaring. „Van uitsluiting op grond van hun godsdienst, discriminatie, is derhalve volgens het OM geen sprake.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in