Moslimpartijen missen humor

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen volgend maand, als alles doorgaat, mis ik humor bij partijen als Denk en Nida.

Ik las in een bericht dat de SGP weer campagne is begonnen tegen overspel. De SGP is niet een partij op wie ik zou stemmen omdat de SGP-broeders, vrouwen uitsluiten van het democratische proces.

Vanuit het oogpunt van strategische communicatie is de campagne wel leuk. Leuk in die zin dat een groep oude mannen beslissen wat vrouwen wel en niet mogen. Dat vind ik humor!

Woordvoerders van moslimorganisaties en partijen als Denk en Nida zijn vooral met zaken bezig als racisme, uitsluiting en moslimhaat. Begrijp me niet verkeerd, deze onderwerpen zijn heel belangrijk en verdienen serieuze politieke en maatschappelijke aandacht. Maar toch mis ik de humor bij deze partijen.

Moslims worden in Nederland vaak gezien als zuurpruimen waar je beter geen grapje over, en met kunt maken. Dat zorgt voor een bepaalde, negatief spanning die niet nodig is. Mijn ervaring is dat ook moslims grapjes leuk vinden, van lol houden en wel degelijk humor hebben.

Farid Azarkan (Denk) doet het af en toe op twitter, zoals laatst met een tweet als reactie op Baudet over de Elfstedentocht. Het mag van mij veel meer gebeuren.

#KiesErdogan
Op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat bij Denk op nummer 7 een zeker Ahmed Erdogan. Met het ‘uitgelekt’ NCTV-rapport zou ik hem juist vanuit communicatiestrategie naar voren schuiven. De hashtag #KiesErdogan vind ik humor.

#Nida’s_Angels
Bij Nida kunnen ze ook wat humor gebruiken, en nee ik bedoel niet de Nourdin-humor. Die is saai en komt veel te serieus, en vaak bozig, over. Als ik hem zie dan moet ik denken aan het boek: Heb je een boze moslim voor mij?

Er zijn bij Nida ongetwijfeld leuke, frisse en spontane jonge moslima’s waar de camera erg gevoelig voor is.

Imagine: Drie spontane, jonge, goed-lachende moslima’s op een billboard die in een bowlingzaal staan met een bowlingbal in hun hand met de tekst: Wij kegelen graag. #Nida’s_Angels 

Gegarandeerd gratis media aandacht.