Moslimmoeders in Den Haag krijgen cursus radicalisering

0
71

Het stadsbestuur van Den Haag gaat Haagse moslimmoeders leren om hun kinderen te corrigeren als deze dreigen te radicaliseren.

Moslimmoeders staan niet te juichen als hun kind naar Syrië vertrekt om daar onder de vlag van IS een oorlog te vechten.

Vaak hebben de moeders geen idee hoe zij daarover thuis een gesprek moet beginnen. Vanuit die gedachtegang lanceert de gemeente binnenkort een programma waarin  moeders leren hoe ze het hun zonen en dochters uit het hoofd kunnen praten om hun leven op het spel te zetten.

Het initiatief is bedacht door de moeders uit de doelgroep zelf zo meldt het AD. De moeders worden aangesproken op een manier en in een taal die ze begrijpen. ,,Zo sluit het aan bij de belevingswereld en neemt het drempels weg om radicalisering bespreekbaar te maken en aan te pakken.”

Burgemeester Van Aartsen benadrukte hoe belangrijk het is om niet de gehele moslimgemeenschap in een kwaad daglicht te stellen: ,,Zij zijn niet onze vijanden, maar onze bondgenoten. De gemeente houdt afstand van de manier waarop mensen hun religie beleven en doet daar geen uitspraak over. We beoordelen mensen niet op wat ze denken of geloven, maar op wat ze doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in