Moslimleider Jamaat AI Islami Bangladesh geëxecuteerd

0
69

De Minister van Buitenlandse Zaken van Amerika, John Kerry bracht vier dagen gelden zijn eerste officiële bezoek aan Bangladesh.

Tijdens de persconferentie in Bangladesh had John Kerry verklaard dat de Verenigde Staten de samenwerking op het terrein van de contra-terreur en het terrorisme zullen verhogen met Bangladesh.

Kerry was nog niet vertrokken of Bangladesh heeft zaterdagochtend het doodvonnis voltrokken van de veroordeelde mediamagnaat moslimleider Mir Quasem Ali.

Ali was een van de leiders van de islamitische partij Jamaat AI Islami. Een speciaal tribunaal veroordeelde hem eerder ter dood voor oorlogsmisdaden in 1971. Toen maakte Bangladesh zich door een bloedige oorlog vrij van Pakistan. Maar volgens politici in de oppositie zijn politieke vijanden van de overheid het doelwit van het tribunaal.

Sinds december 2013 zijn nu vijf prominente leiders van de moslimpartij geëxecuteerd. Zij werden veroordeeld door een tribunaal dat in 2010 is opgezet. Volgens mensenrechtenorganisaties voldoet het tribunaal niet aan de internationale standaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in