donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Moslimkrant start online TV

De Moslimkrant gaat per 1 januari 2023 op de eigen YouTube kanaal online TV programma’s uitzenden, voor moslims en niet moslims. De redactie gaat zich op verschillende maatschappelijke, politieke, culturele en theologisch onderwerpen richten.

Hoofdredacteur van de Moslimkrant Brahim Bourzik: “Na tien jaar Moslimkrant,  Mohammed Glossy, Moslimkrant Lezing, is het tijd voor de volgende stap in onze missie met een online TV-kanaal. Dat heeft verschillende redenen. De mainstream media weten nog steeds niet de moslimdoelgroepen te bereiken, te inspireren en te raken met inhoudelijk sterk en gedegen programma’s. “De eerste en tweede generatie moslims in Nederland zijn meer van de leescultuur. De derde en vierde generatie zijn van de kijk- en sociale media cultuur. Wij willen de Neder-moslimjongeren beter bereiken door de digitale krant te versterken met het tv-medium op YouTube.”

De eerste uitzending van de Moslimkrant TV, is in de eerste week van januari te zien. Bourzik praat met Fred Westerbeke die per 1 april 2020 benoemd is tot hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Rotterdam. Het gesprek gaat over racisme, discriminatie, etnisch profileren, diversiteit en inclusie, werving en selectie en over de hoofdbedekking bij de politie.