Moskee Al Mohsinin op slot wegens corona

0
148

Moskee Al Mohsinin uit Rotterdam Zuid gaat vanaf vandaag tot 11 augustus 2020 op slot. De moskee valt onder de stichting Sociaal Cultureel Centrum Feijenoord. 

Het bestuur heeft laten weten dat er zeker twee bezoekers positief getest zijn op het coronavirus en recent de moskee hebben bezocht.

Het bestuur zegt bekend te zijn met in ieder geval één van de twee personen, maar dat de ander vooralsnog onbekend is. Bij de moskee kunnen ze niet achterhalen met wie de onbekende persoon in aanraking is geweest. Het bestuur adviseert alle moskeebezoekers van de afgelopen twee weken zich daarom te laten testen.

Volgens het bestuur is er geen reden voor paniek of onrust, maar om het zekere voor het onzekere te nemen is er besloten de moskee de komende twee weken te sluiten voor publiek. Het sluiten van de moskee heeft als gevolg dat alle religieuze gebeden zoals o.a. het Offergebed (salaat El Eid), de vijf dagelijkse gebeden en het vrijdaggebed niet verricht kunnen worden in de moskee. 

Rotterdamse moslims die een offerdier via de moskee hebben besteld kunnen met inachtneming van de RIVM richtlijnen het offerdier ophalen op de dag van het Offerfeest zelf. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in