Mondkapjes voor mensen met hijab en tulbanden

0
168
Model Halima Aden.

Voor zorg- en hulpverleners en mensen met een hijab of gezichtsbedekkingen is het lastig om een passende mondmasker te vinden, omdat standaardmaskers geen rekening houden met hoofd en gezichtsbedekkingen.

Sinds de uitbraak van de coronacrisis hebben verschillende partijen aangepaste mondkapjes gemaakt voor mensen met hijab en tulbanden.

Model Halima Aden zag een gat in de markt en richt zich op een belangrijke groep die voor een groot deel werd overgeslagen. Aden maakte in samenwerking met de organisatie Anywear mondmaskers voor zorg- en hulpverleners met een hijab.

In het zuidoosten van Melbourne (Australie) zag Manmeet Kaur dat haar man een sikh, een navolger van het sikhisme, worstelde met gewone oorlusmaskers vanwege zijn tulband en lange baard. Ze realiseerde zich dat het geen op zichzelf staand probleem was – er was een gapend gat in de maskermarkt voor de Sikh-gemeenschap.

Harpreet Singh draagt ​​een gezichtsmasker met lange elastische banden en een groter zakje, om zijn tulband en baard te verzorgen. (ABC News: Kristian Silva)

De tulband of hijab zit meestal om je oren, en dan kun je het masker met oorlussen niet omdoen. Het eenvoudige herontwerp van Kaur omvat langere elastische banden die om een ​​tulband of hijab passen. Het is ook handig voor mensen met gehoorapparaten of mensen die een koptelefoon willen maskeren en dragen. Ze maakt ook maskers met een grotere buidel voor mensen met een lange baard.

Manmeet Kaur schat dat ze sinds maart ongeveer 10.000 maskers heeft gemaakt, waarvan ongeveer de helft met aangepaste ontwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in