Mohammed Benzakour wint Debutantenprijs

0
168

Het boek De Koning Komt van Mohammed Benzakour is door lezers uit Nederland en Vlaanderen uitgeroepen tot beste schrijversdebuut van 2016.

Een vakjury stelde een lijst met drie genomineerden samen uit alle Nederlandstalige literaire fictiedebuten van het afgelopen jaar. Honderden lezers brachten daarna een stem uit op hun favoriet. Bij de uitreiking van de ANV Debutantenprijs bleek zondag dat hij collega’s Hugo Blom (Een Kleine Moeite) en Inge Schilperoord (Muidhond) voorbij is gestreefd.

De Kning Komt gaat over Moebdi die Nederland verlaat om in zijn geboortestreek op zoek te gaan naar een bruid. Hij is een goede partij en huwbare meisjes zijn er genoeg. Maar toch gaat op deze zoektocht alles mis wat mis kan gaan. Hoffelijkheid en fatsoen verliezen het altijd van zijn lust en droombeelden als Moebdi meisjes benadert. Niet alleen de vergeefse queeste naar de ware ontmoedigt hem, ook de hardheid en de lelijkheid van de stad stellen hem teleur. Hij vindt troost bij een ezel, met wie hij het liefst de bergen in trekt om een te zijn met de natuur. Toch geeft hij niet op. Ergens moeten het geluk en de liefde op hem wachten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in