Thom de Graaf verzorgt de eerste Mohamed Rabbae Lezing

Thom de Graaf, vicepresident van de Raad van State, verzorgt op 7 maart 2023 de eerste Mohamed Rabbae-lezing, in Debatpodium Arminius in Rotterdam.

De lezing wordt georganiseerd door het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) in samenwerking met Debatpodium Arminius en Moslimkrant. Het Landelijk Beraad Marokkanen is verheugd dat Thom de Graaf (D66), vanwege zijn persoonlijke relatie met Rabbae en vanwege zijn huidige functie, bereid is de eerste Mohamed Rabbae-lezing te houden. “Met deze lezing willen we Mohamed herdenken en staan wij stil bij politici en maatschappelijk betrokken mensen met wie hij heeft samengewerkt”, aldus het Landelijk Beraad Marokkanen.

Thom de Graaf, vicepresident van de Raad van State. Foto: Twitter @Thdegraaf

Mohamed Rabbae (8 maart 1941 – 17 mei 2022) was een politicus en activist van Marokkaanse afkomst. Van 1994 tot 2002 zat hij namens GroenLinks in de Tweede Kamer. Na de Tweede Kamerverkiezingen van 2002 keerde hij niet terug als Kamerlid maar werd hij wethouder in Leiden, waar hij tot 2004 diende. Ook was hij voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM), dat welke werd opgericht als reactie op de film Fitna van Geert Wilders, en het was Rabbae die als voorzitter van LBM aangifte deed tegen Wilders na zijn minder minder-uitspraak, waarna het Openbaar Ministerie besloot over te gaan tot vervolging. Volgens Rabbae was een gang naar de rechter een logische, omdat juist daar de rechtsstaat getoetst kan worden.

Na de lezing volgt een panelgesprek en is er ruimte voor het publiek om te reageren. Het programma wordt gemodereerd door journalist en programmamaker Hasna El Maroudi.

Toegangskaarten voor de lezing zijn verkrijgbaar via: https://arminius.nl/mohamed-rabbae-lezing-door-thom-de-graaf/