Miss Griekenland boycot Miss World verkiezing in Israël

De Griekse Miss Universe, Rafaele Plastira wordt op de sociale media geprezen om haar terugtrekking uit de Miss World verkiezing die dit jaar in Israël wordt gehouden.

Plastira maakte, na oproepen tot een boycot door pro-Palestijnse activisten, haar besluit bekend en zei dat ze de humanitaire situatie in de Palestijnse gebieden niet kan negeren. “Ik zal dit jaar niet aanwezig zijn op Miss Universe. De reden daarvoor is het land, aldus Plastira in de post op Instagram.”

“Ik hou van alle landen van over de hele wereld, maar mijn hart gaat uit naar alle mensen die vechten voor hun leven in Israël en Palestina. Ik kan dat stadium niet opgaan en doen alsof er niets gebeurt wanneer mensen vechten daar voor hun leven.” Aldus de Griekse schoonheid van 2021.

Africa4Palestine, Afrika’s grootste pro-Palestijnse groepering, prees ook Plastira’s “heldhaftige” houding. “Haar terugtrekking is een moedige daad en maakt haar tot een echte held van iedereen die mensenrechten, gerechtigheid en vrede in de wereld waardeert”, zei de groep in een verklaring en drong er bij Miss Zuid-Afrika Lalela Mswane op aan om haar voorbeeld te volgen.

Afrika4Palestine: “We blijven de moedige stemmen van Miss Indonesië, Miss Maleisië en nu Miss Griekenland toejuichen en doen een beroep op al onze Afrikaanse landen om zich terug te trekken en niet toe te staan ​​dat hun goede naam wordt aangetast door de apartheid van Israëls genocide, etnische zuivering en misdaden tegen de menselijkheid begaan tegen onschuldige Palestijnen.”

Ondertussen riep regerend Miss Universe Andrea Meza uit Mexico de deelnemers op om de politiek van de verkiezing te scheiden, aangezien deelnemers voor een moreel dilemma staan ​​over het al dan niet boycotten van de verkiezing.