Ministerie van Veiligheid adviseert VPN bij open Wifi

0
196

De Correspondent meldde donderdag dat wifi-netwerken in de treinen van NS onveilig zijn en makkelijk kunnen worden afgetapt.

Het NCSC van het ministerie van Veiligheid en Justitie raadt bezorgde gebruikers in een vernieuwde factsheet aan om een VPN te maken.

Een VPN is een virtueel privé-netwerk waarmee een beveiligde verbinding tussen telefoon, laptop of tablet en de server gemaakt wordt. Doordat de verbinding daarbij is versleuteld kunnen anderen niet meekijken.

Een VPN is eenvoudig aan te maken via een account bij een VPN-aanbieder. Het nadeel is dat er kosten aan verbonden zijn, aldus het NCSC.

Verschillende gemeenten en overheden hebben inmiddels een gesloten wifi-netwerk. Tijdens een FAMO-congres in april werden ambtenaren middels een live hackdemonstratie van KPN moeiteloos gehackt, zo constateerde Binnenlands Bestuur.

De congresdeelnemers werd uitgelegd dat ze te maken hadden met een zogeheten Man-in-the-Middle-aanval, waarbij er een open Wifi-verbinding wordt nagemaakt en de hacker inzicht krijgt in de ontvangen bestanden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in