Minister Schippers: als onze cultuur je niet bevalt, kies een ander land

0
85

Het is een verschrikkelijke misvatting om te denken dat ‘Alle culturen gelijkwaardig zijn’. Onze cultuur is een stuk beter dan alle andere. 

“Wij staan voor de vrijheid, en wie dat niet kan accepteren, hoort hier niet thuis. Kies een ander land, niet het onze.”

Dit zijn de woorden van de minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) tijdens de achtste Elsevier/HJ Schoo-lezing in de Rode Hoed in Amsterdam.

Schippers vindt dat dat we de wetten die we hebben veel actiever moeten toepassen. “Lik op stuk geven. Niet wegkijken.” Ze pleit voor heldere normen aan nieuwkomers over wat we accepteren en wat niet, en waar onze grenzen liggen. 

De VVD politica waarschuwt tegen ‘de sluipende zelfcensuur’  op scholen waar leraren niet meer openlijk homoseksueel durven zijn en niet meer over de Holocaust kan worden gesproken. ‘Wie durft nog islamkritische boeken te schrijven, cartoons te tekenen, films te maken? (…) Hier botsen culturen. Hier worden sluipenderwijs de kernwaarden van onze samenleving aangetast.’

Schippers vindt dat de politieke islam maar een doel heeft. En dat is de democratie de nek omdraaien. Om die bedreiging te stoppen wil zij om te beginnen de geldstromen vanuit landen als Saoedi-Arabië, Turkije en Iran naar Nederlandse koranscholen en moskeeën blokkeren. 

Het wordt de hoogste tijd dat Nederlanders die onze vrijheid en cultuur liefhebben, opstaan om deze verworvenheden te verdedigen. Om dit te bereiken wil Schippers moet volgens haar er een ‘vrijheidscoalitie’ komen, waarin iedereen welkom is. Voordat het te laat is. 
 

Hieronder kunt u de integrale tekst van de Schoo-lezing van minister Schippers lezen. De paradox van de vrijheid. Ideaalbeeld ‘onze cultuur’ vs doembeeld islam. 

https://www.rijksoverheid.nl/regering/inhoud/bewindspersonen/edith-schippers/documenten/toespraken/2016/09/05/de-paradox-van-de-vrijheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in