Minister Asscher teleurgesteld in Turkse organisaties

0
54

Turkse organisaties in Nederland moeten publiekelijk afstand nemen van de intimidatie van Gülenaanhangers, anderswil minister Lodewijk Asscher niet meer met ze praten.

Asscher denkt dat de Turkse organisaties een goede rol kunnen spelen voor de toekomst van Turkse Nederlanders hier in Nederland

Diverse Turkse organisaties zijn door Asscher overmorgen uitgenodigd om te praten. De belangrijkste organisatie is Diyanet -verbonden aan de Turkse staat-. Asscher is tot nu toe teleurgesteld in de Turks-Nederlandse clubs. ,,Ze kunnen een goede rol spelen voor de toekomst van Turkse Nederlanders hier in Nederland, maar ik zie ze tot nu toe heel veel olie op het vuur gooien.”

De Minister van integratie eist dat de Turkse organisaties zich expliciet uitspreken voor de Nederlandse rechtsstaat. Asscher: ,,Ik praat niet met organisaties die zich daar niet aan committeren. Ze hoeven niet ineens voor Gülen te zijn, maar zij moeten wel duidelijk maken dat zij intimidatie niet accepteren”, aldus de minister.

De Tweede Kamer debatteert morgen over de onrust die in Nederland is ontstaan na de mislukte staatsgreep in Turkije. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in