Milli Görüs Nederland: Asscher is niet goed bij zijn hoofd

0
80

Minister Asscher verantwoordelijk voor Integratie spreekt morgen met verschillende Turks-Nederlandse organisaties, zoals Diyanet en de Gülenbeweging, over de onrust sinds de mislukte coup in Turkije.

Asscher heeft hoge verwachtingen van de clubs. Hij wil dat alle vertegenwoordigers zich tegen de intimidatie van Gülenaanhangers keren. Hij vindt dat ze tot nu toe olie op het vuur gooien.

De minister van Integratie riep gisteren in Amsterdam de Turkse organisaties op om zich uit te spreken voor de Nederlandse rechtsstaat, anders wil Asscher niet meer met ze praten. 

De Turks-Nederlandse stichting Milli Görüs voelt zich beledigd door de uitspraken van de minister. Yusuf Altuntas, bestuurder van Milli Görüs Nederland zegt: ,,Ik neem die man niet meer serieus’.” ,,Als je dit zegt terwijl we al een afspraak hebben staan om te praten, ben je niet goed bij je hoofd.” 

Altuntas stelt dat er politiek wordt bedreven over de rug van Turkse Nederlanders. ,,Dit is hartstikke beledigend. Net als dat Rutte zegt: Lazer op. Hij had ook kunnen zeggen dat hij wangedrag keihard gaat aanpakken. Maar kennelijk wil hij voorsorteren op de verkiezingen.”

Altuntas is naast bestuurder van de Milli Gurus ook de directeur Islamitische Schoolbesturen Organisatie (ISBO).Op de scholen van het ISBO in heel Nederland zitten ongeveer 12.000 leerlingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in