Met goud versierde preekstoel in beslag genomen

0
152

De verschijning een sjiitische geestelijke op een preekstoel/minbar versiert met goud en edelstenen van 800 duizend dollar leidde tot woede en verontwaardiging in Irak. 

Ali Al Talqani een populaire sjiitische geestelijke hield afgelopen week een religieuze lezing vanuit de gouden minbar, ter gelegenheid van de verjaardag van de dood van Fatima Al Zahra, de jongste dochter van de profeet Mohammed, van zijn eerste vrouw Khadija.

De herdenking van Fatima Al Zahra werd afgesloten door de bekende sjiitische zanger, Basem al-Karbalai.

In een tijd waarin de bevolking lijdt onder een verstikkende financiële crisis en toename van armoede, veroorzaakte het optreden van de geestelijke in de wijk Hussainia, veel kritiek op Arabische social media.

Aanhangers van de Sadrist Beweging (al-Tayyar al-Sadri) onder leiding van Muqtada al-Sadr, hebben zondag de wijk Hussainia afgesloten en de preekstoel in beslag genomen. 

De beruchte, Iraakse sjiitische politieke leider, beschouwde de installatie van de met goud ingelegde preekstoel als een “gruwelijke misdaad”,  en liet via een verklaring via twitter weten het Zahra-paleis te sluiten tot begin ramadan.

 Maysa liet op twitter weten: “Had de profeet Mohammed ooit een preekstoel met goud beklommen? Hoe had hij de armen overtuigd om met geduld en smeekbede tot God te komen?”

Iemand anders schreef: “Een klein beetje voedsel in de maag van een hongerige is beter dan het bouwen van duizend moskeeën.”  

De minbar, bevindt zich rechts van de mihrab, die de richting aangeeft van de Qiblah voor de gebedsrichting. Een minbar is meestal gemaakt van gesneden hout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in