Medewerkers British Airways mogen hijab dragen

British Airways, de grootste luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk, heeft haar nieuwe uniformcollectie in bijna twee decennia onthuld, met opties voor hijab voor vrouwen.

De collectie, gemaakt door de Britse modeontwerper en kleermaker Ozwald Boateng, omvat ook een op maat gemaakt driedelig pak voor mannen, evenals opties voor jurken, rokken, broeken en jumpsuits voor vrouwen.

Vanaf de lente van dit jaar zal de nieuwe uniformcollectie worden gedragen door meer dan 30.000 ingenieurs, cabinepersoneel, piloten en incheckmedewerkers.

Chief executive officer van British Airways, Sean Doyle, zei: “Ons uniform is een iconische vertegenwoordiging van ons merk, iets dat ons naar onze toekomst zal brengen, het beste van het moderne Groot-Brittannië vertegenwoordigt en ons helpt een geweldige Britse originele service te leveren aan onze klanten.”

Boateng, die sinds 2018 aan de collectie werkt, volgde verschillende functies op luchthavens om te begrijpen hoe het uniform voor elke functie moest functioneren en tegelijkertijd een moderne Britse, stijlvolle uitstraling moest behouden.

Boateng: “Het ontwerpen van dit uniform was een enorme en nauwgezette onderneming en het ging veel verder dan kleding. Het ging erom intern een energetische verschuiving te creëren.”

“Een van mijn belangrijkste doelstellingen was om iets te creëren dat sprak tot en voor de collega’s van de luchtvaartmaatschappij. Iets dat hen inspireerde en sterker maakte, hen aanmoedigde om hun rol met trots uit te voeren en vooral om ervoor te zorgen dat ze zich gezien en gehoord voelden.”

British Airways, of afgekort BA, is de grootste luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk en vliegt naar 188 bestemmingen over de hele wereld en maakt deel uit van de luchtvaartalliantie Oneworld. Samen met haar partners vliegt British Airways naar meer dan 600 bestemmingen over de gehele wereld. Het is een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die naar alle continenten vliegt.