Marokko gaat toch akkoord met socialezekerheidsverdrag

0
67

Marokko is toch nog akkoord gegaan met een aanpassing van het ruim veertig jaar oude socialezekerheidsverdrag met Nederland.

Enkele weken voordat Den Haag het verdrag wilde opzeggen, heeft de regering in Rabat een aanvullende eis van tafel gehaald. Dat melde minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zondag via Twitter.

Het aangepaste verdrag is dit weekeinde door Marokko getekend, meldde minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zondag. Hierdoor gaan vanaf 1 oktober nieuwe uitkeringen van Marokkaanse Nederlanders in Marokko flink omlaag. En in 2021 stopt de export van kinderbijslag helemaal. Aan de verandering gingen jaren van moeizaam overleg vooraf.

Wel zijn er nog enkele aanpassingen aangebracht in het verdrag, laat Asscher de Kamer weten. Er komt een financiële tegemoetkoming voor een aantal mensen met kinderbijslag en gedeeltelijk arbeidsongeschikten. Ook zijn er werkafspraken gemaakt over vermogensonderzoeken in Marokko van mensen die een uitkering krijgen in het kader van de Participatiewet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in