Marokkaanse ambassadeur niet blij met Tariq Chadlioui

0
62

De Marokkaanse ambassadeur in Nederland Abdelouahab Bellouki is verbaasd dat de omstreden imam Tarik Chadlioui afgelopen zaterdag opdook in Boskoop.

De omstreden imam sprak onaangekondigd in de Arrahman moskee tijdens de open dag. Dat leidt tot grote commotie, niet alleen bij de ambassadeur. Burgemeester Liesbeth Spies van Gouda schrijft aan de gemeenteraad dat ze door de kwestie in verlegenheid is gebracht.

Spies sprak zelf ook zaterdag tijdens de open dag in de moskee waar ook de Marokkaanse ambassadeur aanwezig was. ‘Ik wil graag uitleg hebben van de moskee bestuur waarom deze controversiële prediker aanwezig was bij de opening van de moskee’, zegt Bellouki. ‘Ik wil niet geassocieerd worden met dit soort mensen.’

De ambassadeur noemt het niet goed dat Chadlioui de moskee heeft bezocht. Bellouiki benadrukt dat hij al vertrokken was toen Chadlioui in Boskoop opdook. ‘Hij kwam na het officiële gedeelte’, zegt de ambassadeur. ‘Wij kijken altijd van tevoren wie er bij dit soort evenementen aanwezig zijn.”

Volgens de Ambassadeur moeten moskeeën bijdragen aan verdraagzaamheid en moeten kinderen helpen een positieve bijdrage te leveren aan de Nederlandse samenleving’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in