7.9 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Marokkaans consulaat Rotterdam gesloten wegens corona

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft het kantoor van het Marokkaanse consulaat in Rotterdam gesloten. Het besluit is genomen nadat was gebleken dat tenminste 1 medewerker van het Consulaat besmet was met het Coronavirus.

Het Marokkaanse Consulaat in Rotterdam bleef opereren voordat al zijn ambtenaren en medewerkers werden gecontroleerd op het Coronavirus, voordat werd besloten het te sluiten. Als gevolg van de sluiting moeten alle medewerkers veertiendaagse in quarantaine.

Door de maatregelen van de GGD Rotterdam-Rijnmond is de Consulaat tot 26 augustus gesloten. Neder-Marokkanen die onder de consulaat van Rotterdam vallen kunnen in noodgevallen voorlopige bij de Ambassade terecht in Den Haag.

Inreisverbod 
In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) dat in Nederland vanaf 13 augustus weer een inreisverbod gaat gelden voor voor mensen uit Marokko.

‘Helaas is de gezondheidssituatie in Marokko dusdanig verslechterd dat de EU lidstaten op 7 augustus jl. hebben besloten om dit land van de lijst van landen waarvoor het inreisverbod kan worden opgeheven te halen om daarmee de volksgezondheid in de EU te beschermen. In Nederland zal het inreisverbod voor Marokko vanaf 13 augustus 2020 (00:00 uur) weer ingaan’, schrijft Grapperhaus.