Mark Rutte tegen een coalitie met Wilders

0
110

Mark Rutte heeft afstand genomen van minister Schippers. Eind 2015 had schippers In de Volkskrant gezegd dat de VVD wat haar betreft prima met de PVV van Geert Wilders kan samenwerken in een nieuwe coalitie.

Wilders beloofde tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 het aantal Marokkanen in de steden terug te dringen.

Voor Mark Rutte waren toen de uitlatingen van Wilders een reden om hem uit te sluiten voor coalitiesamenwerking in de toekomst, tenzij hij zijn uitspraken terugneemt.

Schippers, zie in de Volkskrant: “Bij mij gaan voorwaarden om inhoud. Kun je een land regeren of kun je een land niet regeren? De partijtop is Mark Rutte en die bepaalt hoe we erin zitten”, aldus de VVD-politica. “Ikzelf vind dat ik met iedereen om de tafel moet zitten. Iedereen maakt zijn eigen afweging. Ik zeg: als je in een politiek veld werkt met tien partijen, kun je niemand uitsluiten. Dat doe ik nu ook niet.” En: “Ik ben niet de VVD, ik ben niet de VVD-top. Jullie vragen aan mij wat ik ervan vind. 

Rutte zegt nu: Dat is niet de lijn van de partijtop. Hij blijft bij zijn standpunt: zolang Wilders zijn uitspraak over ‘minder, minder Marokkanen’ niet terugneemt, is samenwerking in een kabinet uitgesloten. Die uitspraak was zo beneden peil en beneden elke vorm van beschaving… voor coalitiesamenwerking  is het noodzakelijk dat die wordt teruggenomen, aldus Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in