donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Mark Rutte, die is pas een BOEF

Het einde van de zomer sluit ik altijd af aan het begin van de herfst met een goede vriendin. We gaan dan een hapje eten bij de Pakistaan op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

Nadia is van Algerijnse afkomst maar in Nederland geboren. Ze is gek op tandoori-kip, Marokkaanse mintthee en Rai-muziek.

Ze neemt altijd als eerste het woord waarna ik naar haar woorden luister die zij met Algerijnse passie uitspreekt. Ver op de achtergrond bereikt BOEF mijn oren met het nummer: Ik ben in de buurt en ik wil Hosselen. https://www.youtube.com/watch?v=fFC0xVVyt0I

“Wie had verwacht dat niet ‘de wolf in schaapskleren’ Abou Jahah, maar juist de minister-president VPRO-Zomergasten zou misbruiken als aftrap naar de Tweede Kamer-verkiezingen?” zegt Nadia.

 Ik maak haar wijs dat Team-Mark strategisch wel een meesterzet heeft verzonnen. “De pleurop’ aftrap is zo geniaal dat zelfs de Algemene Politieke Beschouwingen er niet meer toe doet. Zelfs de leiders van alle grote politieke partijen trapten met open ogen in de val van Team-Mark. Als stieren vielen ze ‘pleur op’ aan en vergaten waar het werkelijk om ging: de afrekening van het gevoerde beleid.”

Als de Algemeen Politieke Beschouwingen iets bloot hebben gelegd in politiek Nederland, dan is het het grove en racistische taalgebruik in het huis van de Nederlandse democratie.

“VVD-fractieleider Zijlstra wil een toverstokje om de Turken weg te toveren. Je zult maar gevlucht zijn voor bommen en IS en nu in Nederland zijn als vluchteling”, zeg ik.

Nadia gooit het even op de vrouwen in de politiek; over “minister Schippers van Gezondheid die de Nederlandse cultuur het beste vindt.” Een cultuur waar mensen de eigen bijdrage niet kunnen betalen, bejaarden als oud meubilair in verzorgingshuizen wegkwijnen en waar meisjes geen geld hebben voor de pil.”

En dan die minister van Defensie. Als ik haar zie, dan moet ik denken aan de banga-studentes in Groningen. Ze wilde natuurlijk ook een beurt maken, studentikoos haar vriendin Schippers steunen en herhaalde: onze cultuur is de beste. Heeft ze ooit stil gestaan bij de afbeeldingen van de slaven op de Gouden Koets?

Minister van der Steur zal wel een fles champagne aan Team-Mark hebben gestuurd, met een kaartje: politieke dreiging: van substantieel naar beperkt ;-)!, proest Nadia het uit.

“Vroeger vonden kruistochten plaats in spijkerbroeken.” Tegenwoordig dragen de kruisvaarders deftige pakken zoals die Buma van het CDA. Hij wil met zijn bloedbroeders van SGP en CU de financiering van de moskeeën uit de Golfstaten verbieden. Hoe zit het met de Christenen voor Israël die de bezette gebieden financieel steunen en in koor ‘Amen!’ blijven roepen.

“Wat vrouwenemancipatie betreft”, gaat Nadia verder: “Marianne Thieme van de Dierenpartij speelt voor de vrouw van God. Ze vraagt een groot offer aan het kabinet om het offeren van dieren door moslims te verbieden. Zo zie je maar, zelfs in de beste cultuur komen fundamentalisten voor.”

Dan die Democraten uit het bouwjaar ‘66 die willen ook al voor God spelen. Niet alleen moeten de moslims integreren, zij moeten nu ook hun organen inleveren. “Ik zweer het je, Brahim”, zegt Nadia. Straks gaan mensen hun organen verkopen voordat ze dood gaan aan de Orgaanbank. Die gaat het weer doorverkopen aan de zorgverzekeraars en die verkopen het weer door aan de ziekenhuizen, en als je geen orgaanverzekering hebt dan kom je niet voor een orgaan in aanmerking. Kassa!

“Weet jij trouwens of de legendarisch oprichter, Hans van Mierlo, ook zijn organen gedoneerd heeft aan de staat?”

“Niet dat ik weet,” zeg ik.

“En dan dat domme blondje”, zo noemt Nadia Geert Wilders. “Hij lijkt wel een beschadigde langspeelplaat van mijn moeder. Op een gegeven moment komt de naald in een groef en gaat het lied zich herhalen. Het domme blondje wil een moskee- en koranverbod, en of dat niet genoeg is vraagt hij -via de voorzitter- ook nog dat een Nederlands volksvertegenwoordiger zijn paspoort inlevert en terug gaat naar Turkije.” 

De ironie is dat de Kamervoorzitter op haar platte kont zat te luisteren naar discriminerende en vernederende taal van het domme blondje en ik zag aan haar gezicht dat ze een orgasme had. 

“Maar hoe weet je dat” vroeg ik Nadia. 

“Alleen een vrouw herkent een orgasme zonder gemeenschap”.

“Hoe dan” vroeg ik nieuwsgierig.

“Je kon het horen aan de klemtoon die zij gebruikte bij het uitspreken van de naam Wil..deurs. Mevrouw wil een tweede beurt als voorzitter van Tweede Kamer. Vroeger was politiek vooral theater. In onze beste Nederlandse cultuur is het business geworden.”