Mannelijke bekeerlingen gratis naar Saoedi Arabië

0
65

Bekeerlingen wereldwijd krijgen de kans om via FIOE (Federatie van Islamitische Organisaties in Europa) gratis op reis te gaan naar de Heilige Moskee in Mekka.

De reis wordt verzorgd in samenwerking met Stichting Al-Muhaideb in Saudi-Arabië.

De reis zal plaatsvinden gedurende de eerste helft van de Ramadan, wat correspondeert met 7 tot en met 21 juni 2016. Dat meldt Stichting Bekeerling Nederland.

Ieder land kan tot vijf bekeerlingen voordragen (alleen mannen*). Voor Nederland en België geldt dus dat er 10 kandidaten worden uitverkoren. De kandidaten moeten wel aan een aantal eisen voldoen:

Kandidaten moeten ten minste twee jaar bekeerd zijn tot de Islam. Zij mogen niet eerder op Bedevaart -Hajj- of kleine bedevaart -Umrah- zijn geweest en in de leeftijd tussen de 18 en 50 jaar oud. Zij moeten een goed karakter, gedrag hebben en volgen de middenweg. Ze moeten ok in het bezit zijn van een officieel bekeringsdocument van de lokale moskee of een islamitische organisatie.

Het doel van de reis is dat het als positief keerpunt moet gelden in het leven van de bekeerling. De accommodatie in zowel de steden Medina als Mekka vindt plaats in 4-sterren hotels op geringe afstand van de twee belangrijke moskeeën in de Islamitische wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in