Nominaties Amsterdammer van het Jaar voor Lody van de Kamp en Karima Belhaj

0
69

Het Parool presenteert samen met de Stadsschouwburg Amsterdam de Amsterdammer van het Jaar. Lezers van Het Parool en kijkers van AT5 kunnen hun favoriete Amsterdammer voordragen. 

Eén van de tien genomineerden wordt tijdens een feestelijk programma op zondag 17 januari 2016 benoemd tot de Amsterdammer van het Jaar. 

Rabbijn Lody van de Kamp en de Marokkaanse Karima Belhaj richtten anderhalf jaar geleden met tien vrienden Salaam-Shalom op. Een culturele vriendenkring met een duidelijk doel: mensen met een verschillende achtergrond dichter bij elkaar brengen. 

In korte tijd sloten vele honderden Joodse en Islamitische Amsterdammers zich bij hen aan. Het uitgangspunt is vriendschap, want dat betekent interesse in elkaars cultuur en wederzijds respect.

Lody en van de Kamp: “Het probleem van de Moslim is niet de Jood. Het probleem van de Jood is niet de Moslim. De vijand van beiden is de beeldvorming. Salaam-Shalom, vriendschap tussen Moslims in Joden in onze stad, doorbreekt die beeldvorming.” 

Dwars door een Gaza-oorlog heen, dwars door een bangheid voor vreemdelingen en vluchtelingen heen, staat daar die vriendschap van Moslims en Joden die zichzelf niet tot elkaars vijand laten maken.

Karima Belhaj: “Door initiatiefnemers van Salaam-Shalom, te kiezen tot Amsterdammers van het Jaar, kiest Amsterdam voor Salaam, Shalom, Vrede. Salaam Shalom als Amsterdammers van het Jaar is een voorbeeld voor vele groeperingen die het politiek of religieus moeilijk met elkaar hebben.

Wat binnen Salaam Shalom kan, kan bij vele anderen. De vriendschap met verschillen, van Salaam Shalom, zet aan tot een hechte band tussen de 800.000 Amsterdammers.

De winnaar van de verkiezing wordt op zondag 17 januari bekendgemaakt in de Stadsschouwburg. Kaarten voor de uitreiking kunnen besteld worden via deze link: http://stadsschouwburgamsterdam.nl/voorstellingen/10111-amsterdammer-van-het-jaar

Stemmen kan via o.a.: https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://www.at5.nl/artikelen/151019/wie-wordt-de-amsterdammer-van-het-jaar-2015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in