Minister Asscher heeft spijt en hij baalt

0
86

Een jaar geleden was Minister Asscher diep geschokt omdat Nederlanders met Turkse achtergrond religieus geweld massaal zouden goedkeuren en intens antisemitisch zouden zijn. Dat bleek toen uit onderzoek van Motivaction.

 Deze uitkomsten schokken en stuiten mij tegen de borst, schreef minister Asscher van Sociale Zaken destijds aan de Tweede Kamer. Hij kondigde onderzoek aan naar Turkse organisaties. Het was ook het begin van de ruzie met zijn met Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk, die uiteindelijk de PvdA-fractie in de Tweede Kamer verlieten.

Het SCP deed het Motivaction-onderzoek nog eens grondig over. Asscher nam eerder al afstand van het Motivaction-onderzoek en trekt zijn handen er nu helemaal vanaf. Het SCP heeft nu bewijzen dat de bevindingen van Motivaction niet kloppen. Verreweg het grootste deel van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders heeft geen begrip voor religieus geweld of ISIS’, aldus Asscher bij de presentatie van het SCP-onderzoek.

Hij vindt het ’triest’ dat de Motivaction-rapportage zo’n impact heeft gehad. Asscher  toont nu zelfreflectie. ‘Ik baal ervan dat ik daarin een rol heb gespeeld. Het was heel naar om te merken dat ik plotseling door sommige mensen met wie ik al jaren nauw had samengewerkt, niet meer vertrouwd werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in