Lezing over de jaarlijkse bedevaart naar Mekka

0
67

Jaarlijks ondernemen zo’n drie miljoen pelgrims de ‘hadj’, de bedevaart naar Mekka. De bedevaart is al eeuwenlang een spiritueel ideaal en is een van de vijf zuilen van de islam.

Mekka is de heilige stad en de plaats waar je als moslim één keer in je leven geweest moet zijn, wie daartoe fysiek en financieel in staat is. Dit jaar vindt is de periode van de hadj van 9 september tot en met 14 september en zullen veel moslims ook uit Nederland de tocht ondernemen.

De kleine tentoonstelling in Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden toont dat Mekka meer onderdeel is van de Nederlandse cultuur en geschiedenis dan wij misschien beseffen. Honderdduizenden inwoners van het koninkrijk hebben de pelgrimstocht in het verleden gemaakt vanuit Indonesië, Suriname en Nederland. En nog steeds vervullen duizenden Nederlanders jaarlijks deze lang gekoesterde wens.

Wat trekt de pelgrims? Welke verlangen drijft hen? Welke onvergetelijke indrukken en ervaringen doen zij op, onderweg, op bestemming en na terugkomst?

Klik voor meer informatie: https://vrijeacademie.nl/5987/uitgebreid-zoeken/lezing-de-jaarlijkse-bedevaart-naar-mekka/?utm_source=clang&utm_medium=email&utm_content=804791-461252&utm_campaign=01.197.1+29-08-2016+ma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in