Leefbaar Rotterdam wil samenwerking met Essalaam moskee beëindigen

0
64

Komende zaterdag wordt een jongerenavond gehouden in de Essalam moskee in Rotterdam voor ‘weerbare moslims’. In de aankondigingsposter worden Ahmed Marcouch, Halbe Zijlstra en Geert Wilders tussen moordenaars weggezet zoals Anders Breivik.

Al snel ontstond grote ophef op de sociaal media, nadat de poster bekend werd. Imam Azzedine Karrat van de Essalam moskee liet via de sociaal media weten: “Op de flyer staan foto’s die juist een divers palet aan personen laten zien die op enige wijze kritiek
hebben geuit of zich hebben
afgezet tegen de islam of een
deel van de islamitische gemeenschap.”

Leefbaar Rotterdam wil nu dat alle banden tussen de moskee en de gemeente Rotterdam per direct worden verbroken. De Partij van Pim Fortuyn roept burgemeester Aboutaleb op een eind te maken aan de samenwerking. Tanya Hoogwerf -Leefbaar Rotterdam- stoort zich aan de houding van de mensen die de dienst uitmaken binnen de Essalam moskee. “Terwijl het een partner van de gemeente is in de strijd tegen radicalisme.” 

Hoogwerf tegen de Telegraaf: “ik snapt niet waarom de gemeente de moskee als serieuze partij ziet om radicaliserende jongeren te redecalesren? ,,De directeur, Jacob van der Blom is direct verbonden aan Centrum de Middenweg. Daar is prediker Quick welkom, die overal zijn mening verkondigt dat verzet tegen homo’s niet alleen met het woord kan.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in