Lansingerland roept alle inwoners voor coronatest

0
148
Burgemeester Pieter van de Stadt. Foto: Gemeente Lansingerland.

Alle inwoners van de gemeente Lansingerland (vanaf twee jaar) worden opgeroepen zich te laten testen op het coronavirus.

Aanleiding voor deze aanpak is de uitbraak op een basisschool in Bergschenhoek en de onderzoeksresultaten van omliggende scholen. Uit de gegevens uit Engeland blijkt dat de nieuwe Britse variant van het virus waarschijnlijk veel besmettelijker is. Met dit risicogericht grootschalig testen wil het Erasmus MC samen met de GGD onderzoeken in welke mate en hoe het virus zich verspreid.  

Door op grote schaal te testen willen de GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC beter zicht krijgen op de verspreiding van het coronavirus en de Britse variant. In navolging op het eerdere uitbraakonderzoek onder basisscholen uit Bergschenhoek is het grootschaliger testen een vervolgstap in de aanpak van de bestrijding van het coronavirus. 

Lansingerland is de eerste gemeente in Nederland die gevraagd wordt mee te werken aan ‘risicogericht grootschalig testen. GGD Rotterdam-Rijnmond heeft samen met Erasmus MC besloten dat Lansingerland zich leent voor het grootschalig testen op corona vanwege de uitbraak met de Britse variant van het virus.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Deze aanpak is waardevol voor heel Nederland maar vooral ook voor de inwoners van Lansingerland. Als gemeente Lansingerland werken wij hier graag aan mee. Op deze manier zorgen we ervoor dat het virus zich niet verder kan verspreiden. Ik roep alle inwoners op om zich te laten testen en zich strikt aan de regels te houden. In het belang van ieders gezondheid.”

Iedereen in Lansingerland ontvangt op woensdag 13 januari een uitnodiging op de deurmat. Om te voorkomen dat het te druk wordt bij het maken van de afspraak, is er een indeling gemaakt aan de hand van postcodegebieden. Bij personen die positief getest worden, wordt ook bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Inwoners die nu al klachten hebben worden opgeroepen zich direct te laten testen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in