donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Lamjarred en Reda kloppen aan bij God voor hoop

Saad Lamjarred is een Marokkaanse popzanger, danser, singer-songwriter, acteur en producer. Zijn lied “LM3ALLEM” (BAAS) is het best bekeken Arabische lied op YouTube met meer dan 827miljoen views vanaf 2015. 

Zijn laatste nummer is een productie met de zanger Mohamed Reda getiteld BAB ALRAJAA (De deur van hoop). Het nummer past in de traditie van Islamitische liedjes bekend als Anasheed. Het is de tweede nummer in deze genre die Lamjarred heeft opgenomen in zijn carrière tot nu toe.

Het nummer past niet in de repertoire van Lamjarred die vooral bekend staat om zijn Pop-reportoir en als een vernieuwer in de Marokkaanse/Arabische muziekindustrie. Dit is ook te merken in BAB ALRAJAA, het nummer is voor een Anasheed lied kort 2 minuten en 30 sec. Ook hier breekt de BAAS nickname voor Lamjareed met de vaak lange Anasheed liedjes.

De kracht van het nummer zit hem in de weergaloze verwoestend stem van de Pop-koning. De eerste keer gebeurt het als Lamjareed bij 1:07 minuten begint. Je krijgt als luisteraar het gevoel dat de microfoon bang is van de stem van de BAAS en zich overgeeft aan de golden voice.

De tweede keer bij 2:07 als Saad de woorden Yaa Allah/Ooh God uitspreekt, perfect getimed met de bergen op de achtergrond. Het is alsof Lamjarred wil zeggen mijn stem kan de bergen laten trillen.

Mocht het ooit mis gaan met de muzikale carrière van de Lamjarred dan kan hij nog altijd koran reciteren. Hij zal niet de eerste zijn er zijn hem veel voorgegaan zoals een andere groot artiest van het Marokkaanse lied Abdelhadi Belkhayat.