Koning Saoedi-Arabië verlaat Frankrijk en vliegt naar Marokko

0
224

De koninklijke familie van Saoedi-Arabië heeft hun vakantie aan de Côte d’Azur afgebroken en is uitgeweken naar Marokko. De vakantie zorgde voor ophef, aangezien het publieke strand rondom de Franse villa gedurende het verblijf van de familie werd uitgeroepen tot privéstrand.

Franse stranden zijn volgens de wet publiek, maar de Saoedische vorst wist de regels te omzeilen. Volgens lokale bestuurders kon niet verwacht worden dat de koning het zand zou delen met omwonenden. Uit veiligheidsoverwegingen werd strand La Mirandole dus alsnog afgesloten. 

Nadat midden juli bekend werd dat het strand bij Vallauris voor drie weken gesloten zou zijn omdat het zich vlak onder de villa bevindt, zorgde voor woede bij bewoners en vakantiegangers aan de Franse kust. Een online petitie werd door meer dan 100,000 mensen ondertekend. Ook een tijdelijke lift die werd aangelegd om leden van de koninklijke familie en de entourage van de villa naar het strand te vervoeren, was controversieel. 

De vakantie in Frankrijk had drie weken moeten duren, maar na acht dagen vloog de koning en zo ongeveer de helft van zijn gehele entourage, die uit zo’n 1.000 mensen zou bestaan, naar Marokko.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in