Koning Marokko gaat onderwijsprogramma's herzien

0
78

Koning Mohammed VI van Marokko, heeft gisteren de regering opdracht gegeven om de onderwijsprogramma’s in de verschillende niveaus te herzien met het oog op tolerantie, gematigdheid en het respecteren van ander religieuze minderheden in zijn land.

In een verklaring uitgegeven na de ministeriële bijeenkomst in de stad Laayoune gaf de koning de ministers van Onderwijs en Religieuze Zaken en Islamitische Zaken, opdracht de noodzaak om het curriculum en de besluiten van de leer van religieus onderwijs, zowel in het openbaar onderwijs, privé en oude religieuze onderwijsinstellingen te herzien.

De beslissing kwam ter gelegenheid van de presentatie van de regeringsvisie voor de hervorming van het onderwijs, opleidingen en wetenschappelijk onderzoek voor de periode tussen 2015-2030.

Matiging
De Koning wil de leer van religieus onderwijs herzien in de richting van “het geven van meer belang aan kennis onderwijs gebaseerd op de islamitische waarden van verdraagzaamheid (in de kern soennitische Maliki-school) en tot matiging en tolerantie en co-existentie met de verschillende menselijke culturen en beschavingen”, aldus een verklaring van het Kabinet van de Koning.

De Marokkaanse autoriteiten zijn door de nasleep van de aanslagen van 11 september in Amerika, en 16 mei 2003 in Casablanca begonnen aan herstructurering van het religieuze veld, zoals de antiterrorisme wet en de bouw van nieuwe moskeeën en het sluiten van kleine gebedshuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in