Koning Bahrein schenkt grond aan Het Vaticaan voor een kerk

0
62

De koning van Bahrein, Hamad bin Isa bin Salman Al Khalifa, schenkt 9.000 vierkante meter grond waarop een koptisch-orthodoxe kerk gebouwd zal worden.

De vicaris -de plaatsvervanger van bisschop-. kreeg woensdag van minister Ahmed Bin Atiyatallah Al Khalifa namens de koning de eigendomsakte van de grond overhandigd.

De koning van Bahrein werd in 2008 door paus Benedictus XVI in Rome ontvangen. Tijdens de ontmoeting spraken beiden hun belofte uit om zich in te zetten voor de interculturele en interreligieuze dialoog. Koning Hamad bin Isa Al Khalifa en de paus bespraken tijdens de bijna dertig minuten durende ontmoeting de situatie in het Midden-Oosten en de interreligieuze dialoog.

De koning uitte zijn waardering voor de kleine christelijke gemeenschap in Bahrein, die volgens hem een positieve bijdrage aan het land levert. Ook zei hij graag in de behoeften van de lokale katholieke gemeenschap te willen voorzien.

Volgens koning Hamad zullen de twee nabijgelegen moskeeën het vicariaat beschermen. Van de paus kreeg de koning een medaille met daarop de Engel van Vrede. “Een symbool van vrede en solidariteit”, aldus de paus.

Volgens Radio Vaticaan kunnen katholieken in Bahrein -in tegenstelling tot andere landen in de regio- hun geloof vrij beleven, op voorwaarde dat er respect is voor de islamitische tradities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in