KNVB: wat Derksen zegt is onzin

0
59

Jab Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, reageert fel op de uitspraken van voetbalanalist Johan Derksen over Marokkanen. “Ze zijn nergens op gebaseerd.”

Volgens Van der Zee is dat onzin. “Wat Derksen zegt, klopt niet. Volgens mij hebben wij meer ervaring met voetbal dan hij. We weten precies bij welke clubs de problemen zitten en die pakken we aan.”

De problemen in het voetbal zijn volgens Van der Zee niet te wijten aan een achtergrond of geloof. “Voetbal is een volkssport. Het probleem ligt niet altijd bij één groep. Marokkanen, Turken, Joden, Friezen, het maakt niet uit.” “Derksen spreekt puur vanuit de onderbuik en dat mag, maar hij heeft geen gelijk.”

De KNVB houdt geen cijfers bij van de achtergrond van probleemveroorzakers. “Dat willen we ook niet. Het is onzin om bij te houden of het om een Marokkaan of Turk gaat, of om een CDA-stemmer of VVD-stemmer.”

De reactie van minister Schippers begrijpt Van der Zee om die reden ook niet. “Ze zegt dat het een reëel probleem is, maar ik weet niet of de minister de feiten kent. Wij zien dit in ieder geval niet.” Aldus directeur amateurvoetbal KNVB tegen de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in