Kinderombudsman Dullaert moet weg

0
65

Marc Dullaert moet per 1 april vertrekken als Kinderombudsman. De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen maakt gebruik van zijn wettelijke recht om Dullaert, die formeel aan het eind is van zijn termijn, niet voor herbenoeming of verlenging voor te dragen aan de Tweede Kamer.

Het vertrek van Dullaert lijkt deel uit te maken van een forse reorganisatie die de nieuwe Nationale Ombudsman heeft ingezet. Onder de 170 medewerkers is onrust ontstaan.

Bronnen binnen het bureau van de Nationale Ombudsman zeggen dat Dullaert na de zomer Van Zutphen heeft gevraagd om duidelijkheid. Mocht zijn aanstelling niet verlengd worden, dan zou hij afzien van het Europese voorzitterschap. ‘Het is pijnlijk voor Nederland als Dullaert zich moet terugtrekken’, zegt een medewerker, ‘zeker nu Nederland dit half jaar EU-voorzitter is.’ De eigenzinnigheid van Dullaert zou Van Zutphen irriteren. Aldus de Volkskrant.

Dullaert is sinds september voorzitter van het Europese netwerk van Kinderombudsmannen, dat 33 landen verenigt. Hij bekleedt die prestigieuze functie voor een jaar. Afgelopen maandag presenteerde Dullaert namens de organisatie nog een rapport over de traumatische ervaringen en nijpende leefomstandigheden van vluchtelingenkinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in