Arib: Ik ben een Kamervoorzitter voor iedereen

0
114

Khadija Arib (PvdA) is de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. In een vierde en allesbeslissende stemronde versloeg zij VVD’er Ton Elias met 83 tegen 51 stemmen. 

De eerste drie stemrondes leverden geen winnaar op. Arib kwam alle keren wel als koploper uit de bus, maar kreeg niet de benodigde stemmen voor een overwinning. 

„Ik wil alle collega’s ontzettend bedanken voor het vertrouwen dat ze in me hebben gesteld. Het vraagt veel moed om je nek uit te steken”, zei Arib na afloop van de allesbeslissende stemming tegen haar drie collega’s die ze had verslagen.

„Ik ben een Kamervoorzitter voor iedereen.” Ze denkt dat die eigenschap haar goed van pas zal komen mochten haar collega’s haar de voorzittershamer gunnen. „Ik zal lastig zijn richting bewindspersonen”, zei ze. 

Ik zal er alles aan doen om het komende jaar deze Kamer alle ruimte te geven. Ik dank jullie. Ik ben een beetje ontroerd, dus ik stop hier. Aldus de nieuwe Kamer voorzitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in