Kerken zamelen meer dan 1 miljoen in voor Syrië

0
170

Kerk in Actie heeft in een week tijd ruim 1 miljoen euro opgehaald voor hulp aan de kerken in het Midden-Oosten. Dat heeft de hulporganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) bekendgemaakt.

Tijdens de actieweek ‘Versterk de kerk in het Midden-Oosten’ riep Kerk in Actie kerken en donateurs op deze kerken te steunen, zodat zij stand kunnen houden en vluchtelingen kunnen helpen. De kerk in het Midden-Oosten houdt haar deuren open en biedt mensen hulp met voedselpakketten en onderdak. Na het Rode Kruis is de kerk de grootste hulporganisatie in Syrië zelf.

Actieweek-coördinator Evert Jan Hazeleger spreekt van ,,een fantastisch bedrag”. “Er moet méér geld naar de regio. Het is daarom onbegrijpelijk dat dit kabinet bezuinigt op noodhulpgelden, met kortingen op het noodhulpfonds, humanitaire hulp en wederopbouw. Daar wordt meer dan 400 miljoen euro op bezuinigd ten opzichte van 2016.

Kerk in Actie pakt de handschoen zelf op door het organiseren van de actieweek. Wij roepen de Tweede Kamer en regering op ook een extra inspanning te doen door meer financiële middelen beschikbaar te maken en mee te helpen aan het bieden van een toekomstperspectief voor vluchtelingen. Opvang in de regio: die is meer nodig dan ooit.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in