Kamerlid Kuzu weigert Netanyahu de hand te schudden

0
66

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu van de nieuwe partij DENK heeft geweigerd om de Israëlische premier Netanyahu een hand te geven.

Netanyahu is vandaag op bezoek in het parlement om achter gesloten deuren met Kamerleden te praten. De Israëlische premier draaide zijn gezicht weg toen Kuzu hem geen hand wilde geven.

Kuzu droeg ook een button met daarop de Palestijnse vlag. Hij is het niet eens met de Israëlische behandeling van de Palestijnen in de regio en de bezetting van Palestijns gebied door Israël. 

Kuzu wilde naar eigen zeggen met zijn actie laten zien dat er grote groepen in Nederland zijn die het niet eens zijn met het ”dagelijkse fundamentele onrecht dat Palestijnen wordt aangedaan”. Kuzu vindt het: ”een schande dat de rode loper is uitgerold” voor Netanyahu. In een Facebookbericht verwees hij naar het Gaza-conflict van 2014.

GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff liet per Twetter weten: “Vandaag niet bij gesprek Netanyahu. Zal rampzalig beleid inz Palestijnen niet veranderen. Meer druk op Israel en sancties zijn nodig.

PvdA-Tweede Kamerlid Michiel Servaes was er wel. Hij liet op Twitter weten: “Lang maar teleurstellend gesprek met Netanyahu. Conflict schuld van iedereen behalve Israël. Netanyahu had mijn open brief ontvangen en gelezen maar blijft antwoord schuldig. Geen zelfreflectie. In totale ontkenning over effect bezetting op leven Palestijnen. Stelt “nederzettingen zijn niet het probleem”. Geen concrete toezegging om aan vredesinitiatieven van Frankrijk en/of Rusland deel te nemen.” ”een lang maar teleurstellend gesprek” was met Netanyahu. ”Conflict schuld van iedereen behalve van Israël.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in