Jorritsma: Angst in samenleving is schuld media

0
92

Annemarie Jorritsma (VVD) vindt dat de media en de politiek de ‘angstgevoelens in de samenleving vergroten’. Het breed uitmeten van incidenten maakt mensen heel onzeker.

Jorritsma: Als ik bijvoorbeeld zie wat er gebeurt rond Keulen, dan is de vraag: is het allemaal zo groot? En is het zo anders dan dat het was? Het lijkt alsof de hele wereld veranderd is, en daar spelen de politiek en de journalistiek een rol in. Elk klein dingetje is en blijft groot, en dat maakt mensen onzeker.

Er gebeurt iets in een gemeente, en in heel Nederland hebben alle gemeenten hetzelfde probleem. Mensen worden gigantisch bang gemaakt. Het beeld bij Nederlanders bestaat nu dat alle vluchtelingen aanranders, verkrachters of overvallers zijn. Natuurlijk gebeurt er af en toe iets in azc’s, en ja, dat gaat dan om mensen die gevlucht zijn. 

Jorritsma: Uiteraard, heeft afkomst van de daders beslist niets met aanrandingen te maken: Het is niet zo dat alleen mannen uit andere culturen zich zo gedragen tegenover vrouwen, dat doen Nederlandse mannen ook. De meeste meisjes voelen zich niet prettig als ze alleen in een café staan.

Als ik als kamerlid vroeger naar een café ging, ging ik naar een homokroeg, omdat ik daar geen last van die mannen had. Ze kunnen enorm vervelend zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in